Σάικο

Καμιά 20αριά χρόνια πίσω, ο Ερασιτεχνικός Θιάσος Δήμου Γλυφάδας, του οποίου ήμουν μέλος στο παρελθόν, μου ζητάει να γράψω μουσική για την ερχόμενη παράσταση "Κλέψε λιγότερο" του Ντάριο Φο. Εγώ είμαι ήδη Αμερική σπουδάζοντας animation, αλλά τα θαμμένα -προ πολλού- όνειρα να γίνω μουσικός με κλωτσάνε και λέω "Εννοείται!"
Ξέρω, βέβαια, ότι δεν έχω ούτε τα μέσα, ούτε την γνώση, ούτε το ταλέντο να κάνω κάτι τέτοιο σωστά. Μόνο το μεράκι! Κι έτσι βρίσκω, τον φίλο μου τον Chris Maragoudakis, που είμασταν μαζί σ' ένα συγκρότημα στο λύκειο και ζητάω βοήθεια! Εκείνος άλλωστε, είναι ήδη από τότε κανονικός μουσικός κι έχει στήσει κι ένα στουντιάκι σπίτι του... το 'χει!
 
- Μπορούμε Χρήστο;
- Μπορούμε!
 
Ο Χρήστος ανάλαβε όλη την παράσταση, γράφοντας 10 κομμάτια στη καθισιά του! Έγινε -από τότε- ο συνθέτης του Θιάσου για αρκετά χρόνια μετά, και, βέβαια, ο μόνιμός μου συνεργάτης και συνθέτης σε ό,τι project έχω αναλάβει από τότε! Προσωπικό και επαγγελματικό.
Αλλά έγραψα κι εγώ 2 χαζοτράγουδα, τελικά, για την παράσταση!
Το ένα από τα δύο, λέγεται "Σάικο" και είναι σε στίχους του Lefteris Sarafis (επίσης μέλος του Θιάσου).
 
Το θυμηθήκαμε, το ξεσκονίσαμε, ο Χρήστος του γυάλισε την ενορχήστρωση κι εγώ, αφού τραγούδησα ντουέτο με τον 23χρονο εαυτό μου, το 'κανα βιντεάκι!
Αυτό, λοιπόν, είναι το τραγούδι των τρελλών του Ντάριο Φο.
 
Ή αλλιώς... "Σάικο"